Aυτή η συνταγή είναι από τη Φολέγανδρο, αλλά τη βρίσκουμε και στις υπόλοιπες Κυκλάδες.
Συνταγή : Αλέξανδρος Γιώτης.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/2 κιλό αλμυρίδα, καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια και χοντροκομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σας αρέσει), λιωμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 1 μικρό βιολογικό λεμόνι (ή όσο θέλετε)
- χονδρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μικρή τομάτα, με φλούδια και σπόρια, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα. Βάζουμε την αλμυρίδα και την ανακατεύουμε ίσα να μαραθεί και να εξατμιστούν όσο γίνεται τα υγρά που θα βγάλει.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
- Στο τέλος, προσθέτουμε την τομάτα, κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα βαρελίσια ή τελεμέ.
Πηγή - gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου