Μια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 6 αυγά
- 4 σπαράγγια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο πολύ καλά.
- 6 κ.γ. μαγιονέζα
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1/4 λεμόνι μόνο το ξύσμα (προαιρετικό)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
.
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τα αυγά μας όπως τα αυγά που έχουμε βάψει για το Πάσχα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε να βράσουν τα σπαράγγια για περίπου 4-5 λεπτά.
- Όταν έχουν βράσει τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε κάτω από κρύο νερό ώστε να παγώσουν και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
- Αφού τα σπαράγγια μας έχουν στεγνώσει κόβουμε τις κορυφές τους και τις κρατάμε στην άκρη για γαρνιτούρα.
- Τοποθετούμε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε επεξεργαστή τροφίμων ( ή σε όποιο άλλο εργαλείο σας βολεύει) ώστε να γίνουν πουρές.
- Τοποθετούμε τον πουρέ σπαραγγιών και πάλι πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό νερό που μπορεί να περιέχει και σίγουρα δε θα βοηθήσει καθόλου στο γευστικό αποτέλεσμα.
- Καθαρίζουμε τα αυγά μας και τα κόβουμε στη μέση.
- Αφαιρούμε προσεχτικά τους κρόκους και τους κρατάμε σε ένα μπολ.
- Με ένα πιρούνι τους λιώνουμε πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε τον πουρέ σπαραγγιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ή σχοινόπρασο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα λείο μίγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Με ένα κουταλάκι η με ένα κορνέ γεμίζουμε τα αυγά μας και γαρνίρουμε με τις κορυφές από τα σπαράγγια που έχουμε κρατήσει.
- Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη και να σερβίρεται όταν είστε έτοιμοι.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου