Σερβίρεται ως επιδόρπιο γλυκό, συνοδεύει τον καφέ και συνδυάζεται υπέροχα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι
Μία πρόταση από τον Σπύρο Αρτελάρη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.
Πηγή - Το Βήμα Online
Μία πρόταση από τον Σπύρο Αρτελάρη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 1 ταψί διαμέτρου 25 εκ.
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 80 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ. σόδα
- ξύσμα από 1λεμόνι, ακέρωτο
- λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους
- Για το σιρόπι
- 250 ml νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί.
- Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και 2 λεπτά αφότου αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
- Κόβουμε, αν θέλουμε, το γλυκό μέσα στο ταψί σε ρόμβους και το σιροπιάζουμε αμέσως με το καυτό σιρόπι.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.
Πηγή - Το Βήμα Online
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου