ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με κιμά και μανιτάρια

Λαχταριστά λαζάνια με κιμά και τυριά για το μεσημεριανό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 30΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό λαζάνια
  • Σάλτσα ντομάτας για το άλειμα του ταψιού

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 αβγά
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γραμμάρια φρέσκα λευκά ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο

Για την επικάλυψη

  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά
  • 125 ml γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Για την σάλτσα ντομάτας

  • 600 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • πολύ λίγο βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, έως ότου ασπρίσει ο κιμάς και γίνουν καφέ τα μανιτάρια. 
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ακόμα. 
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την παρμεζάνα, το κασέρι, τα αβγά, χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 3-4 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά όχι όμως να βράσουν τελείως.
  • Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, στον πάτο του ταψιού απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε τα λαζάνια και βάζουμε από πάνω μια στρώση από τη σάλτσα του κιμά. 
  • Ξαναβάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση λαζάνια και άλλη μια στρώση σάλτσας, καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από τα λαζάνια.

Για την σάλτσα ντομάτας

  • Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας. 
  • Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Για την επικάλυψη

  • Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου δέσει η σάλτσα.
  • Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. 
  • Σερβίρουμε τα λαζάνια, περιχύνουμε τα με τη σάλτσα και γαρνίροντας με κόκκους πιπεριού.



 Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου