Λαχταριστά λαζάνια με κιμά και τυριά για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Για την σάλτσα ντομάτας
Για την σάλτσα ντομάτας
Για την επικάλυψη
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 κιλό λαζάνια
- Σάλτσα ντομάτας για το άλειμα του ταψιού
Για τη γέμιση
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 2 αβγά
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γραμμάρια φρέσκα λευκά ψιλοκομμένα
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
Για την επικάλυψη
- 250 ml κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά
- 125 ml γάλα
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Για την σάλτσα ντομάτας
- 600 γραμμάρια ντομάτα
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- πολύ λίγο βασιλικό
- 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, έως ότου ασπρίσει ο κιμάς και γίνουν καφέ τα μανιτάρια.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την παρμεζάνα, το κασέρι, τα αβγά, χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 3-4 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά όχι όμως να βράσουν τελείως.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, στον πάτο του ταψιού απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε τα λαζάνια και βάζουμε από πάνω μια στρώση από τη σάλτσα του κιμά.
- Ξαναβάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση λαζάνια και άλλη μια στρώση σάλτσας, καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από τα λαζάνια.
Για την σάλτσα ντομάτας
- Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
- Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Για την επικάλυψη
- Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου δέσει η σάλτσα.
- Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σερβίρουμε τα λαζάνια, περιχύνουμε τα με τη σάλτσα και γαρνίροντας με κόκκους πιπεριού.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου