Λαχταριστά και εύκολα κριτσίνια γεμιστά με ελιές. Συνοδέψτε τα με ντιπ
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 130 ml χλιαρό νερό
- 7 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 κούπα ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 επίπεδο κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- επιπλέον λάδι ελιάς για να βουρτσίσετε τα κριτσίνια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια προσθέστε τις ψιλοκομμένες ελιές και ανακατεύετε.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία ζύμη. Καλύψτε το και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
- Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο 1 εκ πάχους. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 – 30 λεπτά και σερβίρετε με ντιπ.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου