Ο Χρήστος Τζιέρας αποφάσισε να μας μεθύσει με τα αρώματα αυτής της συνταγής.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 250 γρ. Μύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/6 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο. Περίπου 1 κ.σ.
- θυμάρι 3 κλωνάρια
- 1/6 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο. Περίπου 1 κ.σ.
- σαφράν 1 πρέζα.
- 40 ml ούζο
- 40 ml. ελαιόλαδο
- 40 ml. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα μύδια μας.
- Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο και αφού μαραθούν, προσθέτουμε τα μύδια.
- Σβήνουμε με το ούζο, βάζουμε όλα τα μυρωδικά μας και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε για 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως καταναλώνοντας μόνο τα μύδια που έχουν ανοίξει.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου