Το ρολό αυτό μοιάζει πολύ στο κρητικό μπουρέκι, μια αλμυρή πίτα από την περιοχή των Χανίων που γίνεται με κολοκύθια και πατάτες κομμένα σε ροδέλες ή τριμμένα και ντόπια μαλακά τυριά.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 φύλλο σφολιάτας Xρυσή Ζύμη
- ½ κιλό κολοκυθάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λίγο αλεύρι
- ½ κιλό πατάτες
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- 400 γρ. μανούρι του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- λίγο αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 αυγό λίγο γάλα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο ταψί και στρώνετε το φύλλο.
- Κόβετε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια μικρά, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες λεπτές.
- Όταν τα κολοκυθάκια στραγγίσουν, τα αλευρώνετε πολύ ελαφρά και τα σοτάρετε μαζί με τις πατάτες και την πιπεριά σε 5-7 κουταλιές λάδι.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τα τυριά και το γιαούρτι.
- Ρίχνετε στο στρωμένο φύλλο αρκετή ποσότητα από το μείγμα τυριών λαχανικών και από πάνω αρκετό δυόσμο. Ραντίζετε με λάδι.
- Διπλώνετε το φύλλο ώστε να κλειστεί μέσα η γέμιση και βρέχετε τις άκρες με το αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για να κολλήσει και να συγκρατήσει τη γέμιση.
- Βάζετε το ταψί με το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήνετε για 1 ώρα και 10’.
Πηγή - xrisizimi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου