Ένα αλμυρό τσουρέκι που θα σας ενθουσιάσει.
Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : για 2 τσουρέκια
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Ανώνυμος
Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : για 2 τσουρέκια
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 500 γρ. ανθότυρο
- 300 γρ. τριμμένη γραβιέρα τριμμένη
- 300 γρ. τριμμένο κασέρι
- 4 αυγά
- 2 κουτ. σούπας κύμινο
- 4-5 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)
- αλάτι, πιπέρι
- αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση
- Για την γέμιση, ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με την γραβιέρα, το κασέρι, 3 αυγά, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας.
- Κόψτε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
- Μοιράστε την μισή ποσότητα από την γέμιση στις 3 λωρίδες ζύμης.
- Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
- Πιέστε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
- Πιάστε τις άκρες από τα 3 ρολά και πλέξτε τα μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα τσουρέκι.
- Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ακόμη ένα τσουρέκι.
- Κρατήστε τον κρόκο από το αυγό που περίσσεψε και ανακατέψτε τον με 2 κουταλιές νερό.
- Βάλτε τα τσουρέκια προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείψτε την επιφάνεια από τα τσουρέκια και πασπαλίστε με το κύμινο.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.
Πηγή - Ανώνυμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου