ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρά τσουρέκια με 3 τυριά

Ένα αλμυρό τσουρέκι που θα σας ενθουσιάσει.










 


Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : για 2 τσουρέκια
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


 

Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 300 γρ. τριμμένη γραβιέρα τριμμένη
  • 300 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 4 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας κύμινο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)
  • αλάτι, πιπέρι
  • αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση
  • Για την γέμιση, ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με την γραβιέρα, το κασέρι, 3 αυγά, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας.
  • Κόψτε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
  • Μοιράστε την μισή ποσότητα από την γέμιση στις 3 λωρίδες ζύμης.
  • Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
  • Πιέστε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
  • Πιάστε τις άκρες από τα 3 ρολά και πλέξτε τα μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα τσουρέκι.
  • Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ακόμη ένα τσουρέκι.
  • Κρατήστε τον κρόκο από το αυγό που περίσσεψε και ανακατέψτε τον με 2 κουταλιές νερό.
  • Βάλτε τα τσουρέκια προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αλείψτε την επιφάνεια από τα τσουρέκια και πασπαλίστε με το κύμινο.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.

Πηγή - Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου