Απολαυστική μακαρονάδα με θαλασσινά και κρεμώδες υφή για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 450 γραμμάρια γαρίδες αποφλοιωμένες
- 220 γραμμάρια πέννες ολικής άλεσης
- 2 φλιτζάνια λευκος αφρώδης οίνος
- 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
- Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε τα μανιτάρια σε μέτρια προς δυνατή εστία μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρείτε τα μανιτάρια από το τηγάνι και ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με το λευκό κρασί, το αλάτι και μαγειρεύετε σε δυνατή εστία για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμυδάκι και μαγειρεύετε για 8 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέστε το τηγάνι τα μανιτάρια μαζί με τις γαρίδες και μαγειρεύετε σε μέτρια εστία μέχρι η κρέμα γάλακτος να πήξει ελαφρά.
- Ρίχνετε τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τυρί τριμμένο.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου