Μπορεί να ακούγεται δύσκολο ή πολύπλοκο. Όμως είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Τόσο εύκολη που μπορεί να γίνει ένα μαγειρικό παιχνίδι ακόμα και για τα παιδιά.
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι 1 κ.γ.
- 3 αυγά
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε καθαρή επιφάνεια εργασίας βάζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε στο κέντρο ένα μικρό λάκκο.
- Σπάμε τα αυγά απευθείας μέσα στο λάκκο που έχουμε δημιουργήσει και πασπαλίζουμε από πάνω το αλάτι.
- Αυτό θα μας διασφαλίσει ότι η ζύμη μας θα αλατιστεί ομοιόμορφα.
- Με ένα πιρούνι χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια με τα χέρια αρχίστε να ενσωματώνετε το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια παχιά ζύμη.
- Στη συνέχεια αρχίζετε το κανονικό ζύμωμα όπως θα κάνατε με ένα ζυμάρι πίτας. Θα σας πάρει περίπου 10 λεπτά.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την τυλίγουμε καλά με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 30 λεπτά.
- Ακόμα καλύτερα θα ήταν να προετοιμάσετε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ.
- Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και τους δίνουμε οβάλ σχήμα με τα χέρια μας.
- Στερεώνουμε καλά τη μηχανή για ζυμαρικά στο τραπέζι μας και έχοντας τη ρυθμίσει στην πιο ανοιχτή ρύθμιση περνάμε το πρώτο κομμάτι ζύμης.
- Μόλις βγει το πρώτο ζυμάρι το διπλώνουμε στον εαυτό του και το περνάμε ξανά μέσα από τη μηχανή.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές. Στη συνέχεια κλείνουμε τη ρύθμιση της μηχανής και περνάμε και πάλι τη ζύμη μας μέχρι να έχει το πάχος που μας ικανοποιεί.
- Όταν φτάσετε στο σημείο αυτό τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος μακαρονιού όπως κανελόνια, λαζάνια ή ότι άλλο επιθυμείτε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου