ΜΕΝΟΥ

Pages

Φρέσκα Ζυμαρικά


Μπορεί να ακούγεται δύσκολο ή πολύπλοκο. Όμως είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Τόσο εύκολη που μπορεί να γίνει ένα μαγειρικό παιχνίδι ακόμα και για τα παιδιά.

Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • 3 αυγά


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε καθαρή επιφάνεια εργασίας βάζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε στο κέντρο ένα μικρό λάκκο. 
  • Σπάμε τα αυγά απευθείας μέσα στο λάκκο που έχουμε δημιουργήσει και πασπαλίζουμε από πάνω το αλάτι. 
  • Αυτό θα μας διασφαλίσει ότι η ζύμη μας θα αλατιστεί ομοιόμορφα. 
  • Με ένα πιρούνι χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια με τα χέρια αρχίστε να ενσωματώνετε το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια παχιά ζύμη. 
  • Στη συνέχεια αρχίζετε το κανονικό ζύμωμα όπως θα κάνατε με ένα ζυμάρι πίτας. Θα σας πάρει περίπου 10 λεπτά. 
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την τυλίγουμε καλά με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 30 λεπτά. 
  • Ακόμα καλύτερα θα ήταν να προετοιμάσετε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ.
  • Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και τους δίνουμε οβάλ σχήμα με τα χέρια μας. 
  • Στερεώνουμε καλά τη μηχανή για ζυμαρικά στο τραπέζι μας και έχοντας τη ρυθμίσει στην πιο ανοιχτή ρύθμιση περνάμε το πρώτο κομμάτι ζύμης. 
  • Μόλις βγει το πρώτο ζυμάρι το διπλώνουμε στον εαυτό του και το περνάμε ξανά μέσα από τη μηχανή. 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές. Στη συνέχεια κλείνουμε τη ρύθμιση της μηχανής και περνάμε και πάλι τη ζύμη μας μέχρι να έχει το πάχος που μας ικανοποιεί. 
  • Όταν φτάσετε στο σημείο αυτό τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος μακαρονιού όπως κανελόνια, λαζάνια ή ότι άλλο επιθυμείτε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου