ΜΕΝΟΥ

Pages

Καραμελωμένα παϊδάκια αρνιού με πατάτες βραχάκια

Μια νόστιμη πρόταση του Ανδρέα Λαγό.

Χρόνος Προετοιμασίας : 30' και επιπλέον 3 ώρες για το μαρινάρισμα






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 16 παϊδάκια αρνιού ή 8 διπλά
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο ή 2 κ.γ.
  • 2 κ.γ. εστραγκόν προτιμήστε ξερό
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 4 πατάτες περίπου 500 γρ.
  • 1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωνάρι
  • θυμάρι 1 κλωναράκι
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • 200 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα παιδάκια
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα παιδάκια, ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάρα, σκεπάζουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Στη συνέχεια προθερμάνουμε το φούρνο στο γκριλ, στην μεγαλύτερη θερμοκρασία και λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου.
  • Τοποθετούμε τα παιδάκια στη σχάρα και τα ψήνουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τις πατάτες
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα.
  • Τις βράζουμε, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια κρυώνουμε τις βρασμένες πατάτες, τις σπάμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια, με τη φλούδα και τις αλατίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
  • Αφαιρούμε τα αρωματικά και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές. 
  • Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου