Μια νόστιμη πρόταση του Ανδρέα Λαγό.
Χρόνος Προετοιμασίας : 30' και επιπλέον 3 ώρες για το μαρινάρισμα
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τις πατάτες
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας : 30' και επιπλέον 3 ώρες για το μαρινάρισμα
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 16 παϊδάκια αρνιού ή 8 διπλά
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο ή 2 κ.γ.
- 2 κ.γ. εστραγκόν προτιμήστε ξερό
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 4 πατάτες περίπου 500 γρ.
- 1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωνάρι
- θυμάρι 1 κλωναράκι
- 1/4 κ.γ. πάπρικα
- 200 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα παιδάκια- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα παιδάκια, ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάρα, σκεπάζουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Στη συνέχεια προθερμάνουμε το φούρνο στο γκριλ, στην μεγαλύτερη θερμοκρασία και λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου.
- Τοποθετούμε τα παιδάκια στη σχάρα και τα ψήνουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τις πατάτες
- Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα.
- Τις βράζουμε, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια κρυώνουμε τις βρασμένες πατάτες, τις σπάμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια, με τη φλούδα και τις αλατίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
- Αφαιρούμε τα αρωματικά και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου