Μία φανταστική πρόταση για το βραδινό σας από τη Ματίνα Δελητζά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 6 ελιές
- 50 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. κάππαρη
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Ρίγανη
- Αλεύρι ή νισεστέ (για το άνοιγμα των φύλλων)
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη ζύμη:
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 1 φλ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. ξίδι ή ρακί
- 1/5 κ.γ. αλάτι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη:- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε κυκλικά, με το χέρι, ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά.
- Πλάθουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Ανοίγουμε φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Έπειτα το διπλώνουμε ρίχνουμε φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο και το τυλίγουμε σε ρολό.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και βάζουμε τον κόθρο.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Για τη σαλάτα:
- Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα, τη φέτα, το ελαιόλαδο, τις ελιές, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τον κόθρο με τη σαλάτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ημέρα προβολής 29/05/2014
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου