ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με φασόλια και καλαμπόκι

Προτιμήστε κάτι ελαφρύ για το βραδινό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 15΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 200 γραμμάρια ξερά κόκκινα φασόλια
  • 3 κουταλιές καλαμπόκι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 καρότα (τριμμένα)
  • 5 ελιές σε φετάκια
  • 1 ντομάτα ( κομμένη σε κύβους )
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι ( κομμένο σε κύβους )
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Αλάτι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
  • Τα φασόλια για να τα χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα πρέπει να τα αφήσουμε αρκετές ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ,να φουσκώσουν.
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μικρό βαθύ πιάτο ή βαζάκι χτυπάμε ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλιές χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά μουστάρδα.
  • Φτιάχνουμε με αυτό τον τρόπο μια ενιαία σάλτσα και περιχύνουμε στη σαλάτα μας.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου