ΜΕΝΟΥ

Pages

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο γλυκό με απλά υλικά για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος: 25΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα

Για τον κορμό σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο

Για το γλάσο σοκολάτας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τον κορμό σοκολάτας
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
  • Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε τα και χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
  • Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύω για λίγο με τη σπάτουλα.
  • Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2-3 ώρες.

Για το γλάσο σοκολάτας
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ενωθεί καλά με την κρέμα γάλακτος.
  • Αφού κρυώσει το μωσαϊκό ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας να πάει παντού και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου