Μία γευστική πρόταση του Νomad Chef Ανδρέα Λαγό
Για τη ζύμη:
Για τη σάλτσα:
Για την γέμιση:
Για το σερβίρισμα:
Για τη σάλτσα:
Για τη γέμιση:
Για το σερβίρισμα:
Ημέρα προβολής 26/05/2014
Πηγή - Chef On Air
Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 4 πεϊνιρλί
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 25 γρ. φρέσκια μαγιά (ή 2 κ.γ. ξερή μαγιά)
- 250 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Για τη σάλτσα:
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
- 1-2 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα
- 1-2 κ.σ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro
- 40 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- Αλάτι-πιπέρι
Για την γέμιση:
- 8 πολίτικα λουκάνικα Ifantis
- 160 γρ. κασέρι
- 6-7 μεγάλα φύλλα βασιλικού
Για το σερβίρισμα:
- ½ κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 5-6 φύλλα ρίγανη φρέσκια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:- Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, το αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
- Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
Για τη σάλτσα:
- Βάζουμε τις πιπεριές, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου,στους 200 βαθμούς, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να φουσκώσει.
- Τρίβουμε το κασέρι και το ανακατεύουμε με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
- Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά περίπου.
- Ανοίγουμε το μπολ και τις ξεφλουδίζουμε.
- Πιέζουμε τις ψημένες σκελίδες σκόρδο, για να βγει η σάρκα τους.
- Ψιλοκόβουμε τις ψημένες πιπεριές και το σκόρδο και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι με τον φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.
Για τη γέμιση:
- Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
- Παίρνουμε το ένα κομμάτι και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα με πάχος 1 εκ.
- Απλώνουμε λίγη σάλτσα αφήνοντας ένα περιθώριο 1εκ. γύρω-γύρω και κλείνουμε τα πλαϊνά φτιάχνοντας ένα πλαίσιο (σχήμα βάρκας).
- Βάζουμε στο άνοιγμα από 2 λουκάνικα και πασπαλίζουμε με το κασέρι, ανακατεμένο με το βασιλικό.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.
- Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη γύρω-γύρω και στις άκρες, να είναι τραγανό το πεϊνιρλί από κάτω και η σάλτσα να βράζει.
Για το σερβίρισμα:
- Λιώνουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο, την ανακατεύουμε με την καπνιστή πάπρικα και αλείφουμε με το μείγμα τα ψημένα πεϊνιρλί, όταν βγουν από το φούρνο.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.
Ημέρα προβολής 26/05/2014
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου