Ενα γευστικό πιάτο από τον Nomad Chef Aνδρέα Λαγό
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 40 ρεβιθοκεφτέδες
Ημέρα προβολής 23/05/2014
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 40 ρεβιθοκεφτέδες
- 300 γρ. ρεβίθια
- 4 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 σκελ. σκόρδο
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- ½ ματσ. μαϊντανό
- ½ ματσ. μάραθο
- 2 κ.σ. μαραθόσπορο
- 7 κ.σ. ούζο
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι –πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες στο νερό.
- Σουρώνουμε τα ρεβίθια και κρατάμε το νερό.
- Στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τον μάραθο και τον μαραθόσπορο σπασμένο.
- Βάζουμε το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, το ούζο, περίπου 350 γρ. νερό από τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε, για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με γιαούρτι και ντοματοπελτέ και πασπαλίζουμε με μάραθο.
Ημέρα προβολής 23/05/2014
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου