Πρωτότυπο και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια
Απαιτούμενος χρόνος: 40΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για την τουρτα παγωτό
Για το παγωτό βανίλια
Για το παγωτό βανίλια
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 40΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 3 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας εμπορίου
- 1 1/2 λίτρο παγωτό βανίλια φλιτζάνια
- 18 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα θρυμματισμένα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
Για το παγωτό βανίλια
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 100 γραμμάρια μέλι
- 1 βανίλια σε σκόνη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την τουρτα παγωτό - Αφήνετε το παγωτό να ξεπαγώσει για λίγη ώρα.
- Καλύψτε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα 35 x 11 εκ.
- Κόψτε κάθε δίσκο παντεσπάνι στο μέγεθος της φόρμας ώστε να έχετε τρεις στρώσεις κέικ συνολικά, κρατήστε τα περισσεύματα.
- Τοποθετήστε την πρώτη στρώση από παντεσπάνι στο πάτο της φόρμας.
- Απλώστε το ένα τρίτο περίπου του παγωτού πάνω από το παντεσπάνι και ισιώστε το με μια σπάτουλα.
- Πασπαλίστε μια στρώση από τα θρυμματισμένα μπισκότα.
- Στη συνέχεια συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας από μια στρώση παντεσπάνι, παγωτό, θρυμματισμένα μπισκότα και μετά άλλη μια στρώση με την ίδια σειρά των υλικών.
- Καλύψτε το παγωτό με τη λαδόκολλα που προεξέχει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 -5 ώρες.
- Πριν ξεφορμάρετε, ξεπαγώνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ξεφορμάρετε προσεκτικά τραβώντας τη λαδόκολλα από τη φόρμα προς τα έξω.
- Τέλος σερβίρετε την τούρτα παγωτό με χτυπημένη σαντιγί και τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο παντεσπάνι.
Για το παγωτό βανίλια
- Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
- Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
- Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου