ΜΕΝΟΥ

Pages

Τούρτα παγωτό βανίλια με παντεσπάνι και μπισκότα

Πρωτότυπο και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος: 40΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για την τουρτα παγωτό
  • 3 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας εμπορίου
  • 1 1/2 λίτρο παγωτό βανίλια φλιτζάνια
  • 18 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα θρυμματισμένα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά

Για το παγωτό βανίλια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 1 βανίλια σε σκόνη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την τουρτα παγωτό
  • Αφήνετε το παγωτό να ξεπαγώσει για λίγη ώρα.
  • Καλύψτε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα 35 x 11 εκ.
  • Κόψτε κάθε δίσκο παντεσπάνι στο μέγεθος της φόρμας ώστε να έχετε τρεις στρώσεις κέικ συνολικά, κρατήστε τα περισσεύματα.
  • Τοποθετήστε την πρώτη στρώση από παντεσπάνι στο πάτο της φόρμας.
  • Απλώστε το ένα τρίτο περίπου του παγωτού πάνω από το παντεσπάνι και ισιώστε το με μια σπάτουλα.
  • Πασπαλίστε μια στρώση από τα θρυμματισμένα μπισκότα. 
  • Στη συνέχεια συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας από μια στρώση παντεσπάνι, παγωτό, θρυμματισμένα μπισκότα και μετά άλλη μια στρώση με την ίδια σειρά των υλικών.
  • Καλύψτε το παγωτό με τη λαδόκολλα που προεξέχει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 -5 ώρες.
  • Πριν ξεφορμάρετε, ξεπαγώνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Ξεφορμάρετε προσεκτικά τραβώντας τη λαδόκολλα από τη φόρμα προς τα έξω.
  • Τέλος σερβίρετε την τούρτα παγωτό με χτυπημένη σαντιγί και τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο παντεσπάνι.

Για το παγωτό βανίλια
  • Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
  • Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
  • Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  • Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου