Μία σαλάτα για το μεσημεριανό σας από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
Ημέρα προβολής 23/05/2014
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 300 γρ. σκουμπρί σε λάδι
- 200 γρ. ψίχα ψωμιού
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 120 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- ¼ ματσ. μαϊντανό
- ¼ ματσ. άνηθο
- 3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
- 6 ντοματίνια (για σερβίρισμα)
- Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε στο μούλτι την ψίχα ψωμιού με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το μείγμα του ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.
- Ξεψαχνίζουμε το σκουμπρί, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια με τα χέρια και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε φιστίκια Αιγίνης, σκουμπρί, ντοματίνια και πασπαλίζουμε με άνηθο.
- Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, για μια ώρα, τουλάχιστον και σερβίρουμε.
Ημέρα προβολής 23/05/2014
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου