ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με σκουμπρί

Μία σαλάτα για το μεσημεριανό σας από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 300 γρ. σκουμπρί σε λάδι
  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 120 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • ¼ ματσ. άνηθο
  • 3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • 6 ντοματίνια (για σερβίρισμα)
  • Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε στο μούλτι την ψίχα ψωμιού με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το μείγμα του ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα. 
  • Ξεψαχνίζουμε το σκουμπρί, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια με τα χέρια και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
  • Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε φιστίκια Αιγίνης, σκουμπρί, ντοματίνια και πασπαλίζουμε με άνηθο.
  • Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, για μια ώρα, τουλάχιστον και σερβίρουμε.

Ημέρα προβολής 23/05/2014

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου