Ενα ελαφρύ γλυκό από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για την ινδοκαρυδόπιτα:
Για το σιρόπι:
Ινδοκάρυδο
Για το σιρόπι:
Για το σερβίρισμα:
Ημέρα προβολής 23/05/2014
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
Για την ινδοκαρυδόπιτα:
- 250 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 κρόκους
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. ούζο
- 200 γρ. ινδοκάρυδο
- 300 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 3 ασπράδια
Για το σιρόπι:
- 400 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 2 κ.σ. γλυκόζη
- Φλούδα & χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. ούζο
Ινδοκάρυδο
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Παγωτό Φράουλα – Μαρέγκα Carte D’or
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την ινδοκαρυδόπιτα:- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, το ούζο και το ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικν πάουντερ, τις βανιλίνες κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με τη βοήθεια μιας πλαστικής κουτάλας.
- Τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σε 2 δόσεις μέσα στο υπόλοιπο μείγμα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει ένα αφράτο ομοιόμορφο μείγμα.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 34x23εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν το βάζουμε στο κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Για το σιρόπι:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τον γλυκάνισο, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να βράσει, για 5 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ούζο.
- Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.
- Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει, σιγά-σιγά, το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Για το σερβίρισμα:
- Σερβίρουμε την ινδοκαρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ινδοκάρυδο, τριμμένο μοσχοκάρυδο, λουλούδια και προσθέτουμε παγωτό.
Ημέρα προβολής 23/05/2014
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου