Ελαφριά και δροσερή σαλάτα με τόνο και πατάτες για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
Για το ντρέσινγκ
Για το ντρέσινγκ
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
- 360 γραμμάρια τόνο σε λάδι
- 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξηρό κρασί
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σαλάτα- Αρχικά θα πρέπει να πλύνουμε τις πατάτες και να τις βάλουμε να βράσουν.
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
- Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Τότε τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στο ίδιο μπολ-σαλατιέρα, ρίχνουμε τον τόνο, τις ελιές, το κρεμμύδι, την κάππαρη και τον κόλιανδρο.
- Αλατοπιπερώνουμε και αναμειγνύουμε ελαφρώς όλα τα υλικά.
Για το ντρέσινγκ
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά.
- Ρίχνουμε στο βάζο το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μηλόξιδο και το λευκό κρασί.
- Ανακινούμε το βάζο μέχρι τα υλικά να γίνει ένα απαλό μείγμα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
- Μπορούμε να τη σερβίρουμε και να τη φάμε αμέσως ή να την αφήσουμε 30 λεπτά σκεπασμένη και μετά να τη σερβίρουμε, ώστε να έχουν ενωθεί οι γεύσεις και τα αρώματα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου