ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με τόνο και ελιές

Ελαφριά και δροσερή σαλάτα με τόνο και πατάτες για το μεσημεριανό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 25΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
  • 360 γραμμάρια τόνο σε λάδι
  • 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Για το ντρέσινγκ
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξηρό κρασί



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σαλάτα
  • Αρχικά θα πρέπει να πλύνουμε τις πατάτες και να τις βάλουμε να βράσουν.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
  • Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Τότε τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στο ίδιο μπολ-σαλατιέρα, ρίχνουμε τον τόνο, τις ελιές, το κρεμμύδι, την κάππαρη και τον κόλιανδρο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αναμειγνύουμε ελαφρώς όλα τα υλικά.

Για το ντρέσινγκ
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά.
  • Ρίχνουμε στο βάζο το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μηλόξιδο και το λευκό κρασί.
  • Ανακινούμε το βάζο μέχρι τα υλικά να γίνει ένα απαλό μείγμα.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  • Μπορούμε να τη σερβίρουμε και να τη φάμε αμέσως ή να την αφήσουμε 30 λεπτά σκεπασμένη και μετά να τη σερβίρουμε, ώστε να έχουν ενωθεί οι γεύσεις και τα αρώματα.



Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου