ΜΕΝΟΥ

Pages

Κις λορέν με καπνιστό σολομό


Λαχταριστή τάρτα με γέμιση σολομού για το μεσημεριανό σας







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη ζύμη

  • 350 γραμμάρια αλεύρι
  • 145 γραμμάρια βούτυρο
  • Ένα αυγό
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση
  • 400 γραμμάρια φιλέτο καπνιστό σολομού
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλες χούφτες κάρδαμο
  • 4 αυγά
  • 400ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία. Την χωρίζουμε σε 8 μέρη και τις ανοίγουμε σε στρόγγυλα φύλλα. Βουτυρώνουμε 8 φόρμες για τάρτα και στρώνουμε μέσα τη ζύμη.
  • Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τις φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.
  • Σκεπάζουμε ολόγυρα τις άκρες τους με λίγο αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο το σολομό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 2 λεπτά.
  • Το μοιράζουμε στις τάρτες.
  • Βάζουμε σε μπεν μαρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κάρδαμο λίγο βούτυρο αλάτι και το πιπέρι.
  • Μοιράζουμε την κρέμα στις τάρτες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά και τις σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου