~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 μπριζολάκια από χοιρινό λαιμό με κόκκαλο
- 50 γρ. σάλτσα BBQ
- 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 30 γρ. πέστο βασιλικού
- 200 γρ. μανιτάρια σιτάκε
- 1 κλων. θυμάρι
- Αλάτι –πιπέρι
Για την σάλτσα BBQ:
- 2 κόκκινες πιπεριές ψημένες
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψημένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 100 γρ. μπέικον
- 1 πιπεριά τσίλι
- 150 γρ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- 50 γρ. ντοματοπελτέ Pummarro
Για το ρύζι:
- 200 γρ. ρύζι βενέρε
- 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 1 σκελ. σκόρδο
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σάλτσα BBQ:- Κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε στο σχαροτήγανο τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σωτάρουμε στο γουόκ.
- Προσθέτουμε τις ψημένες πιπεριές τα ψημένα κρεμμύδια, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε την κέτσαπ, τη γουεστερσάιρ σος και τον ντοματοπελτέ. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει.
- Έπειτα χτυπάμε τη σάλτσα στο μούλτι και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τις μπριζόλες:
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, τις μαρινάρουμε με το πέστο βασιλικού και τη σάλτσα BBQ.
- Στη συνέχεια τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο, με ελαιόλαδο, για 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετά την χαμηλώνουμε.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο στα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο, μαζί με τα μπριζολάκια και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Για το ρύζι:
- Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό αλατισμένο νερό, για 25 περίπου λεπτά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε ένα μπολάκι τη σάλτσα BBQ, το ρύζι, τα μανιτάρια και τα χοιρινά μπριζολάκια.
Ημέρα προβολής 28/05/2014.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου