ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρωματικό κοτόπουλο με γιαούρτι, καρύδα και κάρυ

Ένα γευστικό πιάτο όπου η σάλτσα μπορεί να φτιαχτεί ώρες πριν και να ανακατευτεί με το ζεστό κοτόπουλο λίγο πριν το σερβίρισμα.

Χρόνος Προετοιμασίας 50΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 κ.γ. κόκκινη πάστα κάρυ
  • 1000 ml. γάλα ινδικής καρύδας
  • 2 λεμονόχορτα ψιλοκομμένα
  • 6 φύλλα λάιμ ψιλοκομμένα και μερικά ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 30 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1500 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, 2κ.σ. για το φαγητό και λίγο για το γαρνίρισμά
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 30 γρ. τριμμένη καρύδα για το γαρνίρισμα
  • 400 γρ. ρύζι της αρεσκείας σας, βρασμένο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την σάλτσα
  • Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5-10 λεπτά. Προσέχουμε να μην κάψουμε το σκόρδο γιατί θα έχει πικρή γεύση.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε την πάστα κάρυ. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. 
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα λεμονόχορτα, τα φύλλα λάιμ, το γιαούρτι και την μαρμελάδα βερίκοκο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα μας.
  • Στην συνέχεια το χτυπάμε στο μπλέντερ ώστε να έχουμε ένα πουρέ με λεία υφή.
  • Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα όπου περνάμε τον πουρέ από σουρωτήρι και με μια ξύλινη κουτάλα τον πιέζουμε ώστε να βγάλει όσο το δυνατό περισσότερο ζουμί.
  • Αφήνουμε την σάλτσα στην άκρη ενώ ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.

Για το κοτόπουλο
  • Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές. 
  • Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα λάιμ, τριμμένη καρύδα και κόλιανδρο.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με ρύζι.
  • Αν θέλουμε λιγότερο παχύρευστη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα καρύδας μετά που θα έχουμε προσθέσει το κοτόπουλο.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου