Ένα γευστικό πιάτο όπου η σάλτσα μπορεί να φτιαχτεί ώρες πριν και να ανακατευτεί με το ζεστό κοτόπουλο λίγο πριν το σερβίρισμα.
Χρόνος Προετοιμασίας 50΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για το κοτόπουλο
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 50΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 45 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 3 κ.γ. κόκκινη πάστα κάρυ
- 1000 ml. γάλα ινδικής καρύδας
- 2 λεμονόχορτα ψιλοκομμένα
- 6 φύλλα λάιμ ψιλοκομμένα και μερικά ολόκληρα για το γαρνίρισμα
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 30 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 1500 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
- φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, 2κ.σ. για το φαγητό και λίγο για το γαρνίρισμά
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 30 γρ. τριμμένη καρύδα για το γαρνίρισμα
- 400 γρ. ρύζι της αρεσκείας σας, βρασμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την σάλτσα- Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5-10 λεπτά. Προσέχουμε να μην κάψουμε το σκόρδο γιατί θα έχει πικρή γεύση.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε την πάστα κάρυ. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα λεμονόχορτα, τα φύλλα λάιμ, το γιαούρτι και την μαρμελάδα βερίκοκο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα μας.
- Στην συνέχεια το χτυπάμε στο μπλέντερ ώστε να έχουμε ένα πουρέ με λεία υφή.
- Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα όπου περνάμε τον πουρέ από σουρωτήρι και με μια ξύλινη κουτάλα τον πιέζουμε ώστε να βγάλει όσο το δυνατό περισσότερο ζουμί.
- Αφήνουμε την σάλτσα στην άκρη ενώ ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.
Για το κοτόπουλο
- Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές.
- Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
- Γαρνίρουμε με φύλλα λάιμ, τριμμένη καρύδα και κόλιανδρο.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με ρύζι.
- Αν θέλουμε λιγότερο παχύρευστη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα καρύδας μετά που θα έχουμε προσθέσει το κοτόπουλο.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου