Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια
Απαιτούμενος χρόνος : 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τη μαρινάδα:
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
Για τη μαρινάδα:
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό
- 1 λεμόνι ακέρωτο ( θα χρειαστούμε το ξύσμα του)
- 250 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε το φιλέτο.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
- Κόβουμε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο.
- Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα.
- Βάζουμε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
- Τοποθετούμε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.
- Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούβλα με φρέσκες ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου