Mαζί με την πατατοσαλάτα σερβίρουμε ένα εκλεκτό αλλαντικό όπως σαλάμι
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- καλό θαλασσινό αλάτι
- λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1 κιλό πατάτες καλά πλυμένες
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο
- 2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
- φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
- Τις ελέγχουμε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι - θα πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Προσέξτε, όμως, να μην παραβράσουν και «τραβήξουν» νερό.
- Τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε, και όσο είναι ακόμα ζεστές, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ.
- Τις σπάμε με το πιρούνι, δεν τις πολτοποιούμε και ταυτόχρονα ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, αγγουράκια τσουρσί ψιλοκομμένα, κάππαρη, και τελευταία τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το κόλιανδρο.
- Ανακατεύουμε, αλλά όχι πολύ, για να μην λιώσουν οι πατάτες και τα μυρωδικά, και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου