ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητά ψάρια

Μία πρόταση από την Ελένη Ψυχούλη










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 6-8 γόπες (ή σαφρίδια)
  • 2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 φλ. αλεύρι
  • ½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1 λεμόνι


Για τη σάλτσα:

  • 2 ντομάτες
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι-πιπέρι


 
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αλατίζουμε τα ψάρια.
  • Τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι.
  • Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα:
  • Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ την ντομάτα, τα φρέσκα κρεμμύδια, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και φέτες λεμόνι.


Ημέρα προβολής 26/05/2014

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου