ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρά τσουρέκια με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα

Ένα αλμυρό τσουρέκι με καπνιστή μπριζόλα που θα σας ενθουσιάσει.










 

Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : για 2 τσουρέκια.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά

  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 4 ντομάτες
  • 4 αυγά
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση
  • Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και αφήστε τες σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
  • Ψιλοκόψτε την καπνιστή μπριζόλα και βάλτε την σε ένα μπολ, προσθέστε το ανθότυρο, την γραβιέρα, 3 αυγά, τις στραγγισμένες ντομάτες, το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Κόψτε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
  • Μοιράστε την μισή ποσότητα από την γέμιση στις 3 λωρίδες ζύμης.
  • Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
  • Πιέστε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
  • Πιάστε τις άκρες από τα 3 ρολά και πλέξτε τα μεταξύ τους.
  • Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ακόμη ένα τσουρέκι.
  • Κρατήστε τον κρόκο από το αυγό που περίσσεψε και ανακατέψτε τον με 2 κουταλιές νερό.
  • Βάλτε τα τσουρέκια προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αλείψτε την επιφάνεια από τα τσουρέκια και πασπαλίστε με τον παπαρουνόσπορο.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.

Πηγή - Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου