Ένα αλμυρό τσουρέκι με καπνιστή μπριζόλα που θα σας ενθουσιάσει.
Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : για 2 τσουρέκια.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Ανώνυμος
Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : για 2 τσουρέκια.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 500 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
- 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 4 ντομάτες
- 4 αυγά
- 2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
- αλάτι, πιπέρι
- αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και αφήστε τες σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
- Ψιλοκόψτε την καπνιστή μπριζόλα και βάλτε την σε ένα μπολ, προσθέστε το ανθότυρο, την γραβιέρα, 3 αυγά, τις στραγγισμένες ντομάτες, το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Κόψτε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
- Μοιράστε την μισή ποσότητα από την γέμιση στις 3 λωρίδες ζύμης.
- Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
- Πιέστε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
- Πιάστε τις άκρες από τα 3 ρολά και πλέξτε τα μεταξύ τους.
- Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ακόμη ένα τσουρέκι.
- Κρατήστε τον κρόκο από το αυγό που περίσσεψε και ανακατέψτε τον με 2 κουταλιές νερό.
- Βάλτε τα τσουρέκια προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείψτε την επιφάνεια από τα τσουρέκια και πασπαλίστε με τον παπαρουνόσπορο.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.
Πηγή - Ανώνυμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου