ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεικ με κόκκινα φρούτα

Μία νοστιμη πρόταση από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150-160 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 60 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 100 γρ. πολέντα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. φρούτα του δάσους (μούρα, βατόμουρα, μύρτιλα)
  • 1 βανιλίνη


Για το κραμπλ:
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • 60 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου





~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το κέικ:
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την πολέντα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στα κόκκινα φρούτα λίγο από το μείγμα με το αλεύρι.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα με το χυμό πορτοκάλι. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά, με μια σπάτουλα από σιλικόνη, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Για το κραμπλ:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το φιλέ αμυγδάλου, την καστανή ζάχαρη, την κανέλλα, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή 20 εκ. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος κέικ.
  • Πασπαλίζουμε με τα μισά κόκκινα φρούτα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ.
  • Πασπαλίζουμε ξανά με τα υπόλοιπα κόκκινα φρούτα και από πάνω πασπαλίζουμε με τα κράμπλ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι, όταν το βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ για 10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε.

Ημέρα προβολής 26/05/2014

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου