Χρόνος Προετοιμασίας 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 125 γρ. νουντλς ρυζιού
- 30 ml. φυστικέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. γαρίδες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 1 κ.σ. αποξηραμένες γαρίδες
- 1 ραπανάκι λευκό (75γρ.) τριμμένο
- 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- 30 ml. σάλτσα σόγιας
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή
- 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
- 100 γρ. βλαστάρια φασολιού
- 2 κ.σ. φιστίκια αράπικα καθαρισμένα και κομμένα
- 15 ml. σουσαμέλαιο
- φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βουτάμε τα noodles σε ένα μπολ με βραστό νερό για 5 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το σκόρδο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Προσοχή, δεν το παραψήνουμε γιατί θα βγάλει πικρή γεύση.
- Προσθέτουμε τις φρέσκιες και τις αποξηραμένες γαρίδες, το ραπανάκι και σοτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ψαριού, την σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι.
- Σουρώνουμε καλά τα noodles και με ένα ψαλίδι τα κόβουμε σε μικρότερες λωρίδες.
- Τα προσθέτουμε στο γουόκ μαζί με τα βλαστάρια φασολιού, τα φιστίκια και το σουσαμέλαιο.
- Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο, τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου