ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιά με λουκανικάκια τυλιγμένα σε μπέικον & πικάντικη σάλτσα

Ενα ορεκτικό για όλες τις ώρες από τον Chef Χρήστο Τζιέρα

Ημέρα προβολής 03/06/2014.  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~

  • 150 γρ. λουκανικάκια τυλιγμένα σε μπέικον Ifantis
  • 150 γρ. χοιρινό λαιμό
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
  • 1 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • 5 κρητικά παξιμαδάκια
  • Ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι - πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε σε κομματάκια το χοιρινό και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι, μέχρι να ροδίσει.
  • Βάζουμε τη ρευστή μαργαρίνη, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα λουκάνικα τυλιγμένα σε μπέικον.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μετά από 3 λεπτά βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και την κέτσαπ. Σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, περιχύνουμε με το ζωμό βοδινού και ρίχνουμε νερό.
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με κρητικά παξιμαδάκια και πασπαλίζουμε με δυόσμο.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου