ΜΕΝΟΥ

Pages

Cronuts με καστανη ζαχαρη κανέλλα & παγωτό

Μία συνταγη από τον Nomad Chef Aνδρέα Λαγό που θα σας ξετρελάνει


Ημέρα προβολής 28/05/2014.  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 ατομικά ή 16 μίνι

Για τα cronuts:
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αβγό
  • ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη (για πασπάλισμα)
  • ½ κ.γ. κανέλλα (για πασπάλισμα)
  • 2 φλ. ηλιέλαιο

Για το γλάσο κανέλλας:
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2- 3 κ.σ. γάλα

Για διακοσμηση:
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • Παγωτο με 4 γεύσεις Carte D’or



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα cronuts:
  • Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 3 ίσα μέρη.
  • Χτυπάμε το αβγό με λίγο νερό.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο.
  • Αλείφουμε τα φύλλα με το αβγό.
  • Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλλα.
  • Κολλάμε το ένα φύλλο με το άλλο.
  • Κόβουμε με μία κούπα τη ζύμη σε κομμάτια.
  • Κάνουμε μια τρύπα στη μέση, με ένα πιο μικρό ποτήρι, σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης.
  • Έπειτα τηγανίζουμε τα cronuts για λίγα λεπτά σε ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να φουσκώσουν.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για το γλάσο:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, με το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα λείο γλάσο.
~ # ~
  • Περνάμε τα ζεστά κρόνατς από την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα.
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλλα.
  • Προσθέτουμε το παγωτό, περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.



Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου