ΜΕΝΟΥ

Pages

Τόνος με σουσάμι, σαλάτα αγγούρι & βινεγρετ μαγιονέζας


Μία συνταγή από την Chef Άντζελα Παπαβασιλείου που θα σας ενθουσιάσει.


Ημέρα προβολής 03/06/2014.  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 μερίδες
  • 400 γρ. τόνο
  • 1 αγγούρι
  • 3 κ.σ. άσπρο & μαύρο σουσάμι
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • 4-5 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι



Για τη βινεγκρέτ μαγιονέζας:

  • 5 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Light
  • ½ κ.σ. πάστα wasabi

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αλατίζουμε τον τόνο, τον περνάμε από το άσπρο και μαύρο σουσάμι και τον βάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά, μέχρι να σφίξει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το γουασάμπι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σος.
  • Κόβουμε το αγγούρι σε μακριές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ. 
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι, μαύρο σουσάμι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε ηλιελαιο σε ένα τηγάνι το αφήσουμε να κάψει και ψήνουμε τον τόνο, από όλες τις πλευρές, για 40 δευτερόλεπτα.
  • Σερβίρουμε τον τόνο κομμένο σε φέτες με σουσάμι.
  • Προσθέτουμε τη σαλάτα αγγούρι και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ μαγιονέζας.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου