Μία συνταγή από την Chef Άντζελα Παπαβασιλείου που θα σας ενθουσιάσει.
Ημέρα προβολής 03/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 μερίδες
- 400 γρ. τόνο
- 1 αγγούρι
- 3 κ.σ. άσπρο & μαύρο σουσάμι
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- 4-5 κ.σ. ηλιέλαιο
- Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ μαγιονέζας:
- 5 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Light
- ½ κ.σ. πάστα wasabi
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αλατίζουμε τον τόνο, τον περνάμε από το άσπρο και μαύρο σουσάμι και τον βάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά, μέχρι να σφίξει.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το γουασάμπι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σος.
- Κόβουμε το αγγούρι σε μακριές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι, μαύρο σουσάμι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε ηλιελαιο σε ένα τηγάνι το αφήσουμε να κάψει και ψήνουμε τον τόνο, από όλες τις πλευρές, για 40 δευτερόλεπτα.
- Σερβίρουμε τον τόνο κομμένο σε φέτες με σουσάμι.
- Προσθέτουμε τη σαλάτα αγγούρι και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ μαγιονέζας.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου