ΜΕΝΟΥ

Pages

Ιταλική ντιπ ντομάτας με θυμάρι

Ένα εύκολο και γρήγορο ντιπ που θα σας ενθουσιάσει.










Συνταγή : Coocbox.gr
Μερίδες : για 220γρ ντιπ ντομάτας
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 10 ντοματίνια πομοντόρο (1 κιλό)
  • φρέσκο θυμάρι 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου μεγάλες, ψιλοκομμένες
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό 1κ.γ.


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90 C.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα με τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Τις βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις ψήνουμε στο φούρνο για 4 ώρες μέχρι να συσσωρευτούν και ''ρυτιδιάσουν''.
  • Στην συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπλέντερ και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Σερβίρουμε με κριτσίνια.

Tip: 
Μπορούμε να διατηρήσουμε το ντιπ ντομάτας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου