Συνταγή : Coocbox.gr
Μερίδες : για 220γρ ντιπ ντομάτας
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 10 ντοματίνια πομοντόρο (1 κιλό)
- φρέσκο θυμάρι 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου μεγάλες, ψιλοκομμένες
- 45 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό 1κ.γ.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90 C.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα με τα υπόλοιπα συστατικά.
- Τις βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις ψήνουμε στο φούρνο για 4 ώρες μέχρι να συσσωρευτούν και ''ρυτιδιάσουν''.
- Στην συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπλέντερ και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σερβίρουμε με κριτσίνια.
Tip:
Μπορούμε να διατηρήσουμε το ντιπ ντομάτας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου