ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινή τηγανιά με φέτα


Μια συγκλονιστική χωριάτικη παραδοσιακή νοστιμιά, σπεσιαλιτέ από τα ορεινά χωριά της Καρδίτσας

Χρόνος Προετοιμασίας : 15'
Χρόνος Μαγειρέματος : 25'



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό τρυφερό
  • 1 κιλό πράσα
  • 1 κούπα λάδι ή και περισσότερο (ανάλογα)
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο σέλινο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 - 3 φορές.
  • Τα πλένουμε και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε το κρέας, ωσότου ροδίσει.
  • Αφού τηγανιστεί το κρέας, το βάζουμε σε μία πιατέλα.
  • Ρίχνουμε τότε στο τηγάνι τα πράσα και το σέλινο ψιλοκομμένο και τ' άφήνουμε να σιγοψηθούν.
  • Όταν κοντεύουν να γίνουν, ρίχνουμε μέσα και το τηγανισμένο κρέας με το τυρί ψιλοκομμένο, αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσουν, να ψηθούν καλά όλα μαζί, και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  • Η χοιρινή τηγανιά με φέτα είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή, σαν ορεκτικό ή και σαν φαγητό.

Πηγή - nostimada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου