Μία πίτα από την Ματίνα Δελητζά
Ημέρα προβολής 29/05/2014
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Για τη γέμιση:
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 29/05/2014
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για στρογγυλό ταψί 30cm
Για τη ζύμη:
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 1 φλ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. ξίδι ή ρακί
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 120 γρ. φέτα
- 1-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη:- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε κυκλικά, με το χέρι, ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά.
- Πλάθουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα.
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένα τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, την κίτρινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και τη φέτα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί. Απλώνουμε 2 φύλλα λαδωμένα.
- Βάζουμε μέσα 1 φύλλο πατσαβουριαστό.
- Λαδώνουμε και ρίχνουμε τη μισή γέμιση.
- Καλύπτουμε με 1 φύλλο λαδωμένο, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων γύρω από το ταψί.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, τη χαράζουμε και τρυπάμε τα φύλλα.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου