ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθόπιτα

Μία πίτα από την Ματίνα Δελητζά


Ημέρα προβολής 29/05/2014






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για στρογγυλό ταψί 30cm

Για τη ζύμη:
  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ξίδι ή ρακί
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 120 γρ. φέτα
  • 1-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε κυκλικά, με το χέρι, ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά.
  • Πλάθουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα.

Για τη γέμιση:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένα τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, την κίτρινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και τη φέτα.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί. Απλώνουμε 2 φύλλα λαδωμένα.
  • Βάζουμε μέσα 1 φύλλο πατσαβουριαστό.
  • Λαδώνουμε και ρίχνουμε τη μισή γέμιση.
  • Καλύπτουμε με 1 φύλλο λαδωμένο, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων γύρω από το ταψί.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, τη χαράζουμε και τρυπάμε τα φύλλα. 
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου