Χρόνος Προετοιμασίας 20΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- 250 γρ. Καλαμάρια
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 30 ml. σάλτσα σόγιας
- 10 γρ. τζίντζερ (2,5 εκατοστά) ψιλοκομμένο
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 5 γρ. ζάχαρη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αν τα καλαμάρια που θα πάρουμε είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε ως εξής: Τραβάμε και αποχωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα, παρασύροντας μαζί και τα εντόσθια. Τραβάμε και αφαιρούμε το διάφανο κόκκαλο που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος των καλαμαριών και με ένα μαχαίρι κόβουμε και πετάμε από το κεφάλι το κομμάτι με τα μάτια και το σκληρό «στόμα».
- Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες σε ένα ξύλο κοπής. Κόβουμε τα πλοκάμια στην μέση αν είναι πολύ μεγάλα.
- Σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει ένα λίγο χρώμα. Δεν το αφήνουμε όμως να καεί γιατί θα έχει πικρή γεύση.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το χυμό λεμόνι, την ζάχαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα και σερβίρουμε.
Tip:
Το καλαμάρι έχει την τάση να γίνεται σαν λάστιχο όταν παραψηθεί.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου