Μία φανταστική πρόταση από τον Chef Μιχάλη Πουλαράκη
Hμέρα προβολής 05/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για το κουρκούτι:
Για το κουρκούτι:
Πηγή - Chef On Air
Hμέρα προβολής 05/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 φέτες μπακαλιάρο παστό (ξαλμυρισμένο)
- 7 πράσινες πιπεριές κέρατο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 1 ματσ. μαϊντανό
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- Αλάτι - πιπέρι
Για το κουρκούτι:
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 φλ. μπύρα
- 1 σφην. νερό
- Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε το σκόρδο, βγάζουμε τη φύτρα και το ψιλοκόβουμε. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι, με βαρύ πάτο, ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.
- Έπειτα βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί με ανοιχτό καπάκι, σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Για το κουρκούτι:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μπύρα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό και πιπέρι.
~ # ~
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι.
- Στη συνέχεια τον τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να κάνει κρούστα.
- Έπειτα τον βάζουμε στη σάλτσα και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου