ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπακαλιάρος σπετζοφάι

Μία φανταστική πρόταση από τον Chef Μιχάλη Πουλαράκη
Hμέρα προβολής 05/06/2014. 
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 φέτες μπακαλιάρο παστό (ξαλμυρισμένο)
  • 7 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι - πιπέρι

Για το κουρκούτι:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 φλ. μπύρα
  • 1 σφην. νερό
  • Πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε το σκόρδο, βγάζουμε τη φύτρα και το ψιλοκόβουμε. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι, με βαρύ πάτο, ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
  • Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.
  • Έπειτα βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί με ανοιχτό καπάκι, σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Για το κουρκούτι:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μπύρα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το νερό και πιπέρι.
~ # ~
  • Ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι.
  • Στη συνέχεια τον τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να κάνει κρούστα.
  • Έπειτα τον βάζουμε στη σάλτσα και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου