ΜΕΝΟΥ

Pages

Σορμπέ φράουλα

Δοκιμάστε το με σιρόπι φράουλα και απογειώστε τη γεύση

Απαιτούμενος χρόνος : 25΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • 1½ κούπα φράουλες, πολτοποιημένες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανακατεύετε τους δύο χυμούς με τον πουρέ φράουλας και τη ζάχαρη και βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για να πήξει, αλλά όχι να παγώσει. 
  • Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε απαλά με το μείγμα των φρούτων. Βάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες.
  • Όταν συμπληρωθεί το δίωρο, βγάζετε το σορμπέ και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ώστε να αφρατέψει. 
  • Το ξαναβγάζεται στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. 
  • Σερβίρετε σε ποτήρι μαζί με κομμάτια φράουλας.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου