Μυρωδάτα και εύκολα κεκάκια με γεύση κανέλα για το πρωινό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ανακατεμένη ζάχαρη με κανέλα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
- Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
- Ξεφορμάρετε και βουτάτε τα μάφινς σε λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα ζάχαρης - κανέλας.
- Συνοδέψτε τα με τον καφέ σας.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου