ΜΕΝΟΥ

Pages

Μάφινς με κανέλα

Μυρωδάτα και εύκολα κεκάκια με γεύση κανέλα για το πρωινό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 25΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ανακατεμένη ζάχαρη με κανέλα




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
  • Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου. 
  • Ξεφορμάρετε και βουτάτε τα μάφινς σε λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα ζάχαρης - κανέλας.
  • Συνοδέψτε τα με τον καφέ σας.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου