Μία συνταγή όνειρο
Χρόνος Προετοιμασίας 40΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 345 ml. κρέμα γάλακτος
- 56 ml. γάλα
- 4 ξυλάκια κανέλας θρυμμαρισμένα
- σπόρος κάρδαμο 2κ.γ.
- καρφάκι γαρύφαλλο 1κ.γ.
- 1/3 κ.σ. κόκκος μαύρο πιπέρι
- 3 γρ. σκόνη τζίντζερ 1/2 κ.γ.
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και όλα τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε το μίγμα κρέμας από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη.
- Στην συνέχεια, σουρώνουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Σκουπίζουμε το τηγάνι και επιστρέφουμε την κρέμα μέσα στο τηγάνι. Την αφήνουμε να πάρει ξανά μία βράση.
- Σε ένα μπολ για φοντύ, βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα.
- Αφήνουμε το μίγμα για 3 λεπτά και στην συνέχεια ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο. Σερβίρουμε αμέσως.
- Μπορούμε να συνοδέψουμε με φρούτα εποχής.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου