Απολαυστικό και εύκολο ορεκτικό για όλη την παρέα
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- ½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- ½ κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- Φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
- Φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρίτσες από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνετε μερικές ολόκληρες, για να γαρνίρετε το πιάτο σας.
- Στις γαρίδες που αφήνετε ολόκληρες χαράζετε τη ράχη τους και αφαιρείτε το μαύρο νευράκι. Το ίδιο κάνετε και με τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τηγανίζετε, ώσπου να αρωματιστεί το λάδι, χωρίς να το αφήσετε να μαυρίσει.
- Προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις γαρίδες και τηγανίζετε γρήγορα ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν απαλό κόκκινο χρώμα.
- Αδειάζετε μέσα τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ζεσταίνετε το φαγητό για 1 λεπτό περίπου.
- Αδειάζετε τις γαρίδες με τους χυμούς τους σε πιατέλα, γαρνίρετε με φετούλες λεμονιού και σερβίρετε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου