¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 200 γρ. μοσχάρι φιλέτο
- 15 ml. ηλιέλαιο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 αυγό
- 250 γρ. ρύζι jasmine μαγειρεμένο
- 1/2 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
- 45 ml. σάλτσα σόγιας κατά προτίμηση 30ml dark και 15ml light soy sauce
- 5 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 3 κ.γ. chili sauce ή κατά βούληση
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσοχή, δεν το αφήνουμε να καεί γιατί θα έχει πικρή γεύση.
- Αυξάνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Βάζουμε το κρέας στα τοιχώματα της κατσαρόλας για να σπάσουμε στο κέντρο της το αυγό. Μόλις το αυγό αρχίζει να ψήνεται, το ανακατεύουμε με το κρέας.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μπρόκολο, την σόγια, τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας το ρύζι μας με την σάλτσα τσίλι.
Πηγή - cookbox.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 13/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου