ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητό ρύζι με μοσχάρι και μπρόκολο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 200 γρ. μοσχάρι φιλέτο
  • 15 ml. ηλιέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. ρύζι jasmine μαγειρεμένο
  • 1/2 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 45 ml. σάλτσα σόγιας κατά προτίμηση 30ml dark και 15ml light soy sauce
  • 5 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 3 κ.γ. chili sauce ή κατά βούληση

Εκτέλεση
  • Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσοχή, δεν το αφήνουμε να καεί γιατί θα έχει πικρή γεύση.
  • Αυξάνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Βάζουμε το κρέας στα τοιχώματα της κατσαρόλας για να σπάσουμε στο κέντρο της το αυγό. Μόλις το αυγό αρχίζει να ψήνεται, το ανακατεύουμε με το κρέας.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μπρόκολο, την σόγια, τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας το ρύζι μας με την σάλτσα τσίλι.

Πηγή - cookbox.gr
  (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 13/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου