Μία συνταγή από την Ματίνα Δελητζά που θα σας ξετρελάνει.
Ημέρα προβολής 29/05/2014
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Για το σερβίρισμα:
Για τη γέμιση:
Για το σερβίρισμα:
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 29/05/2014
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για στρογγυλό ταψί 30cm
Για τη ζύμη:
- 350 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 1 φλ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. ξίδι ή ρακί
- 1/5 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 680 ml γάλα
- 25 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 55 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 2 κρόκους αβγών
- 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 200-250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα:
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα κουβερτούρα
- Παγωτό καραμέλα- κρέμα Carte d’ or (για το σερβίρισμα)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη:- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε κυκλικά, με το χέρι, ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά.
- Πλάθουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Για τη γέμιση:
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, σε χαμηλή φωτιά .
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί, απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε.
- Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση και την σοκολάτα τριμμένη.
- Απλώνουμε άλλα 2 λαδωμένα φύλλα, γυρίζουμε τις άκρες και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς.
Για το σερβίρισμα:
- Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Όταν ψηθεί, περιχύνουμε τη μπουγάτσα με λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε παγωτό καραμέλα-κρέμα.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου