ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουγάτσα Σοκολατα

Μία συνταγή από την Ματίνα Δελητζά που θα σας ξετρελάνει.


Ημέρα προβολής 29/05/2014





 ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για στρογγυλό ταψί 30cm

Για τη ζύμη:
  • 350 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ξίδι ή ρακί
  • 1/5 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
  • 680 ml γάλα
  • 25 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 200-250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα:
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα κουβερτούρα
  • Παγωτό καραμέλα- κρέμα Carte d’ or (για το σερβίρισμα)


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε κυκλικά, με το χέρι, ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά.
  • Πλάθουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Για τη γέμιση:
  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, σε χαμηλή φωτιά .
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί, απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση και την σοκολάτα τριμμένη.
  • Απλώνουμε άλλα 2 λαδωμένα φύλλα, γυρίζουμε τις άκρες και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς.

Για το σερβίρισμα:
  • Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Όταν ψηθεί, περιχύνουμε τη μπουγάτσα με λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε παγωτό καραμέλα-κρέμα.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου