ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντοματοκεφτέδες

Καλοκαιρινό ορεκτικό για όλη την παρέα με απλά υλικά

Απαιτούμενος χρόνος: 20΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 κιλά φρέσκες ντομάτες
  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
  • 5 αυγά
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις βουτάμε για λίγο σε καυτό νερό για να μαλακώσει η φλούδα και τις ξεφλουδίζουμε.
  • Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τρίβουμε την φέτα.
  • Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε την φέτα, την κεφαλογραβιέρα, τη φρυγανιά, τα αυγά και τα κομμάτια ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει εύπλαστο το μείγμα.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια το μείγμα μας.
  • Αλευρώνουμε τους ντοματοκεφτέδες μας και τηγανίζουμε σε καυτό λαδί. 
  • Όταν ροδίσουν τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε ζεστούς και γαρνίρουμε εάν θέλουμε με φυλλαράκι δυόσμου.
  • Σερβίρετε με τζατζίκι.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου