Μία λαχταριστή πρόταση από τον Chef Μιχάλη Πουλαράκη
Ημέρα προβολής 05/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 05/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- ½ κιλό μικρές μαρίδες (ή αθερίνες)
- 3 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλεύρι (για το πανάρισμα)
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε τα ψάρια και τα αλατίζουμε.
- Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για μισή ώρα, μέχρι να στραγγίξουν και να νοστιμίσουν και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε.
- Έπειτα τα βάζουμε, κοντά κοντά, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις απλώνουμε πάνω από τα ψάρια και αλατίζουμε.
- Όταν τηγανιστούν τα ψάρια από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντας με πιρούνι - πρέπει να έχουν κάνει ρόδινη κρούστα), τα γυρίζουμε όλα μαζί (θα έχει γίνει σαν πίτα) με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως κάνουμε για την ομελέτα.
- Τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν, για άλλα 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά και από την πλευρά του κρεμμυδιού.
- Πρέπει το κρεμμύδι να ξεροψηθεί, όχι να μαυρίσει.
- Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και θυμάρι.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου