ΜΕΝΟΥ

Pages

Μικρα ψάρια τηγανητα με κρεμμυδι

Μία λαχταριστή πρόταση από τον Chef Μιχάλη Πουλαράκη


Ημέρα προβολής 05/06/2014.  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • ½ κιλό μικρές μαρίδες (ή αθερίνες)
  • 3 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλεύρι (για το πανάρισμα)
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε τα ψάρια και τα αλατίζουμε.
  • Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για μισή ώρα, μέχρι να στραγγίξουν και να νοστιμίσουν και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε.
  • Έπειτα τα βάζουμε, κοντά κοντά, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις απλώνουμε πάνω από τα ψάρια και αλατίζουμε.
  • Όταν τηγανιστούν τα ψάρια από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντας με πιρούνι - πρέπει να έχουν κάνει ρόδινη κρούστα), τα γυρίζουμε όλα μαζί (θα έχει γίνει σαν πίτα) με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως κάνουμε για την ομελέτα.
  • Τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν, για άλλα 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά και από την πλευρά του κρεμμυδιού.
  • Πρέπει το κρεμμύδι να ξεροψηθεί, όχι να μαυρίσει.
  • Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και θυμάρι.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου