Ο Χρήστος Τζιέρας μας προτείνει μια συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο εμπνευσμένη από τα Ελληνικά αρώματα.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 1 άτομο
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 30 γρ. φέτα
- 30 γρ. ανθότυρο
- 30 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1/6 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 1/2 φινόκιο
- 1 πατάτα
- 50 ml ζωμός βοδινού
- 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε έναν επεξεργαστή τριφίμων βάζουμε τα τυριά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Τα βγάζουμε και προσθέτουμε ανακατεύοντας το δυόσμο και τη λιαστή ντομάτα. Αυτή είναι η γέμισή μου.
- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου και κάνουμε με ένα μαχαίρι στο μέσο του μια σχισμή προσεκτικά.
- Γεμίζουμε αυτή τη σχισμή με τη γέμιση που έχουμε φτιάξει από πριν.
- Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό του βοδινού και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά , προσθέτοντας μια πρέζα θυμάρι.
- Ταυτόχρονα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λαχανικά μας βάζοντάς τα με 5 λεπτά διαφορά με την εξής σειρά.
- Πρώτα την πατάτα και το φινόκιο , μετά το καρότο , μετά το κολοκύθι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
- Βγάζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στιγμιαία σε πάγο για να σταματήσουμε το βράσιμο και τα λαχανικά να διατηρήσουν το χρώμα τους.
- Τα τοποθετούμε στη σως με το κοτόπουλο για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου