ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο γεμιστό με λευκά Ελληνικά τυριά, λαχανικά & σως θυμάρι


Ο Χρήστος Τζιέρας μας προτείνει μια συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο εμπνευσμένη από τα Ελληνικά αρώματα.









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 1 άτομο
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 30 γρ. φέτα
  • 30 γρ. ανθότυρο
  • 30 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1/6 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 πατάτα
  • 50 ml ζωμός βοδινού
  • 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε έναν επεξεργαστή τριφίμων βάζουμε τα τυριά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Τα βγάζουμε και προσθέτουμε ανακατεύοντας το δυόσμο και τη λιαστή ντομάτα. Αυτή είναι η γέμισή μου.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου και κάνουμε με ένα μαχαίρι στο μέσο του μια σχισμή προσεκτικά.
  • Γεμίζουμε αυτή τη σχισμή με τη γέμιση που έχουμε φτιάξει από πριν.
  • Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες.
  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό του βοδινού και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά , προσθέτοντας μια πρέζα θυμάρι.
  • Ταυτόχρονα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λαχανικά μας βάζοντάς τα με 5 λεπτά διαφορά με την εξής σειρά.
  • Πρώτα την πατάτα και το φινόκιο , μετά το καρότο , μετά το κολοκύθι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
  • Βγάζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στιγμιαία σε πάγο για να σταματήσουμε το βράσιμο και τα λαχανικά να διατηρήσουν το χρώμα τους.
  • Τα τοποθετούμε στη σως με το κοτόπουλο για 1 λεπτό και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου