Συνοδέψτε το αγαπημένο σας ρόφημα
Απαιτούμενος χρόνος: 70΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Σερβίρετε με καφέ με τζίντζερ και κανέλα.
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 70΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ελάχιστο αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1 κουταλιά του γλυκού νές καφέ διαλυμένο σε 1/2 φλιζάνι νερό
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λάδι τον νες καφέ και το μέλι ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι τη σόδα και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και ρίχνουμε εναλλάξ με τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα των αυγών.
- Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με 1/2 φλ. νερό.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένη φόρμα στρογγυλή 28 εκ.
Σερβίρετε με καφέ με τζίντζερ και κανέλα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου