ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ μελιού με κανέλα

Συνοδέψτε το αγαπημένο σας ρόφημα

Απαιτούμενος χρόνος: 70΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουταλιά του γλυκού νές καφέ διαλυμένο σε 1/2 φλιζάνι νερό



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λάδι τον νες καφέ και το μέλι ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι τη σόδα και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και ρίχνουμε εναλλάξ με τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα των αυγών.
  • Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με 1/2 φλ. νερό. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένη φόρμα στρογγυλή 28 εκ.

Σερβίρετε με καφέ με τζίντζερ και κανέλα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου