Μία λαχταριστή πίτα στο πιάτο σας.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- κολοκυθάκι 3 φλιτζάνες, τριμμένο
- Αλάτι
- 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 120 ml. ελαιόλαδο και λίγο για το ταψί
- 400 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (διάφορα τυριά)
- 2 αυγά χτυπημένα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ματσάκι δυόσμο λίγο, ψιλοκομμένο
- ματσάκι μαϊντανό λίγο, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε τρίφτη ντομάτας και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε λίγο και στην συνέχεια τα στίβουμε να φύγει όλο το ζουμί τους.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά το τριμμένο κολοκυθάκι, το αλεύρι, το λάδι, το τυρί, τα αυγά, το πιπέρι, το κρεμμύδι, τον δυόσμο και το μαϊντανό.
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε ένα ταψί ή πυρέξ με τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε μέσα το μίγμα από τα κολοκυθάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 200 C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας μας.
- Όταν η κολοκυθόπιτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου