ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με αχλάδι και προσούτο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα (12 τμχ).
Απαιτούμενος Χρόνος : 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 12 φέτες ψωμί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 αχλάδια κομμένα σε φέτες
  • 10 φέτες προσούτο
  • αλάτι και πιπέρι
  • Μέλι και καρύδια για σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ξίδι μπαλσάμικο σε με μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Όταν πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνετε το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε πάνω τις φέτες ψωμιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές.
  • Στη συνέχεια κόβουμε με σε λεπτές φέτες τα αχλάδια και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
  • Έπειτα βάζουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ και τις ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας ταυτόχρονα τις φέτες γι να μην καούν.
  • Βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας τις φέτες μπαγκέτας και απλώνουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βαλσάμικο μέσα στο μπολ με τα μήλα και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε τα μήλα πάνω σε κάθε μπρουσκέτα μαζί με 2 ή 1 φέτα προσούτο και σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου