Μία συνταγή από τον Chef Nίκο Καραθάνο
Ημέρα προβολής 04/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 16 σαρδέλες
- 500 γρ. σταμναγκάθι
Για τη σάλτσα:
- ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελ. σκόρδο
- 1 ντομάτα
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 κ.σ. άνηθο
- Αλάτι - πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά.
- Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε αλάτι, την ντομάτα ψιλοκομμένη, την ντομάτα κονκασέ και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η ντομάτα.
- Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε τις σαρδέλες ανοιχτές και τις αφήνουμε να ψηθούν στη σάλτσα, για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Ζεματίζουμε το σταμναγκάθι για 4-5 λεπτά, το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσει το χρώμα του.
- Σερβίρουμε το σταμανγκάθι και από πάνω βάζουμε τις σαρδέλες με την σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με άνηθο, ρίχνουμε πιπέρι και ελαιόλαδο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου