ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαρδέλες με κόκκινη σάλτσα & σταμναγκαθι


Μία συνταγή από τον Chef Nίκο Καραθάνο


Ημέρα προβολής 04/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 16 σαρδέλες
  • 500 γρ. σταμναγκάθι 


Για τη σάλτσα:

  • ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελ. σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • Αλάτι - πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά.
  • Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, την ντομάτα ψιλοκομμένη, την ντομάτα κονκασέ και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η ντομάτα. 
  • Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε τις σαρδέλες ανοιχτές και τις αφήνουμε να ψηθούν στη σάλτσα, για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  • Ζεματίζουμε το σταμναγκάθι για 4-5 λεπτά, το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσει το χρώμα του.
  • Σερβίρουμε το σταμανγκάθι και από πάνω βάζουμε τις σαρδέλες με την σάλτσα. 
  • Πασπαλίζουμε με άνηθο, ρίχνουμε πιπέρι και ελαιόλαδο.


Πηγή -  Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου